DESCOPERIRE INCREDIBILA IN ROMANIA: 80 DE SCHELETE DE UMANOIZI URIASE IN JUDETUL GIURGIU! VIDEO


Ionita Florea a participat la sapaturile arheologice de la Argedava si ne spune cum aratau in realitate scheletele de uriasi.

In anii 1940-1950, la Argedava, judetul Giurgiu, unde s-a stabilit ca a fost prima cetate de scaun a lui Burebista, inainte de a unifica toate triburile dacilor, arheologii au descoperit nu mai putin de 80 de schelete uriase, de umanoizi de 4-5 metri inaltime.  Ionita Florea, care intre 1939 si 1951 a participat la sapaturile arheologice de la Argedava declara pentru Giurgiuveanul ca a vazut cu ochii lui schelete de uriasi. Barbatul a povestit ca a dezgropat cu mana lui un craniu neobisnuit de mare, mult mai mare decat cele de om, iar cand i-a anuntat pe arheologi, seful echipei, Dinu V. Rosetti, i-a trimis pe sateni acasa.

“Ramaneau si sapau doar ei, cu oamenii lor”, povestea barbatul.

Osemintele erau urcate intr-un camion si duse in alta parte, nimeni nu stie unde. Povestea s-a repetat si in anii urmatori, in care se spune ca au fost descoperite in total 80 de schelete. In partea de sud a Munteniei, in Giurgiu si Teleorman, exista mai multe legende despre uriasi. Legende despre uriasi intalnim si in Muntii Buzaului, la Scaieni. Aici, in cel mai vechi sat din zona Boziorului, au fost descoperite schelete umanoide care masurau peste 2,4 metri. Ceea ce a frapat in mod deosebit era dimensiunea craniilor, care erau cat „dovlecii de prasila”.

Descoperirea a fost facuta absolut intamplator, cand oamenii au vrut sa planteze o livada de meri pe o colina din zona. Scheletele erau intacte, iar langa ele au fost gasite mai multe fragmente de oale. Oamenii au continuat sa sape si au dezgropat cateva schelete, dar apoi au decis sa lase restul mormintelor intacte si au incercat sa sape printre ele. Ei sunt convinsi ca scheletele descoperite apartin uriasilor despre care vorbeau legendele din batrani.

In trecut, cu mult inainte ca localitatea sa fie atestata, se spune ca zona Boziorului era locuita de uriasi sau „tartari”. Legenda spune ca acestia ar fi construit doua subterane sub niste stanci enorme si ca tot ei ar fi sculptat Stalpii Tainitei, de pe muntele cu acelasi nume, zona in care nu poate ajunge picior de om in zilele noastre.

De asemenea, pe muntele Tainita exista un loc unde in stanca sunt sapate “scaune” domnesti a caror origine este inexplicabila pentru localnici, deoarece se afla, de asemenea, la inaltimi foarte mari si in zone inaccesibile. Legenda tartarilor este sustinuta si de Herodot, care amintea despre ei ca despre un trib nobil si glorios. Numiti si „teutari” sau „titani”, acestia erau, relata Homer, „favoritii zeilor”, deoarece „intreceau pe toti oamenii in inaltime, forta si frumusete”. Ei au ridicat altare imense pe care aduceau ofrande zeilor, dar si constructii sub forma de turnuri si fortificatii ciclopice de aparare, dupa cum spunea Aristotel.

Tara Hategului este si ea plina de legende despre uriasi. Se spune ca in zona doua fete de uriasi au ridicat cetati, una la Deva, una pe varful muntelui Retezat. Cum cea de pe munte era mult mai frumoasa, cealalata fata de urias s-a supaart si a aruncat cu un fier de plug, distrugand cetatea “rivalei” sale si retezand, totodata, si varful muntelui despre care se spune ca atunci si-a primit si numele.  La inceputul secolului al XX-lea, in depresiunea dintre Petrosani si Deva s-au gasit cateva schelete despre care s-a crezut ca apartineau uriasilor. Baronul ungur Franz Nopcsa, care studiase stiintele naturale la Viena, a fost interesat de descoperiri si a cercetat oasele gasite de tarani, insa a stabilit ca acestea apartineau insa unor dinozauri pitici.

sursa: caplimpede.ro

Advertisements

About nodulgordian

http://www.nodulgordian.ro http://www.intunel.com http://www.bioeconomie.ro

Posted on July 26, 2016, in Curiozitati, Istorie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 11 Comments.

 1. ce glume, cica video 🙂 Hai sa mai incropim un articol de plictiseala.

  Like

 2. Wow! Era cât p-aci să cred! 🙂 Ce mincinoși!

  Like

 3. Lucian, nu ai fii vrut video cu scheletele? evident ca au fost adapostite bine, departe de ochi indiscreti.

  Like

 4. Așa ne câștigăm faima de mincinoși.

  Like

 5. Oare sunt legende pentru atragerea turistilor?

  Like

 6. Sorin, daca a-i fi citit si altceva inafar de cancan sau alte kkturi poate ai fi stiut ca pe teritoriul Romaniei s-au gasit uriasi in mai multe locatii, chiar si la Rosia Montana. Existenta lor este confirmata si de miturile romanesti dar si de descoperirile arheologice. Chiar daca nu crezi tu, nu inseamna ca nu e adevarat.

  Like

 7. Oameni buni, si care ar fi motivele ca o astfel de descoperire sa fie ascunsa? Nu credeti ca ar fi fost considerata senzationala si ar fi umplut primele pagini ale ziarelor? O astfel de stire, nu face dacat sa alimenteze un mit al uriasilor, care exista de mii de ani. Manipulare si ignoranta. Vasile Parvan a sapat la Argedava in anii 40-50, va asigur ca acest important arheolog si patriot roman, ar fi publicat orice descoperire de acest gen. Aceasta rasa de oameni uriasi ar fi putut exista, dar nu a fost confirmata arheologic. Cu siguranta nu a trait pe vremea lui Burebista, altfel am fi avut multe izvoare scrise despre ei. Desigur, acum o sa spuneti ca aceste izvoare exista, dar cei care conspira le-au ascuns. Asa ceva nu se poate tine secret mii de ani si aici ma refer la documente, dovezi arheologice, nu la vorbe de can-can.

  Like

 8. Odată s-a “descoperit un gigant” relativ aproape de mine chipurile, pe un cunoscut șantier arheologic….m-am suit pe motor ( că așa-s io mai anormal) și inarmat cu un aparat foto bun ajung….Oamenii imi spun “Da…exceptional, mormântul e acolo…am gasit aia și aia și cealaltă…” Doar un mic detaliu era diferit: Scheletul avea cam 1.60 m in loc de 16……

  Like

 9. Aguridă Valentin

  Vreau si eu să-i văd! Unde se pot vedea?

  Like

 10. Photoshop! E plini internetul cu imagini d-astea false!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: