Cronovizorul – înapoi în timp (II)


cronovizor

Iisus impreuna cu apostolii

 Inregistrarea „adevă­ratei istorii“, descifrarea Cronicii Akas­hice… este verosimil aşa ceva? Da, este posibil. Chiar şi fără un echipament prea sofisticat, teoria accesibilităţii trecutului poate fi demonstrată şi experimentată.

Asaltat de mass-media, părintele Ernetti s-a arătat destul de cooperant, dar a răspuns cu prudenţă întrebărilor ce vizau construcţia şi funcţionarea „cronovizorului”. S-a aflat că enigmaticul aparat era compus din trei părţi principale: un sistem de antene de recepţie (pentru orice tip de bandă), construite dintr-un misterios aliaj de trei metale, un captator (ca un goniometru), care se putea „seta” pe o anumită dată, persoană sau eveniment, şi un sistem complicat de recompunere-înregistrare a sunetelor şi imaginilor.

Şi-a îndeplinit menirea invenţia savantului benedictin?

La 2 mai 1972, într-un interviu acordat ziarului Domenica del Corriere, el a oferit spre publicare o fotografie cu chipul lui Iisus, obţinută cu ajutorul „cronovizorului”. Interesant este faptul că, în acelaşi an, în luna august, a fost publicată în Il Giornale dei Misteri o scrisoare a unui cititor, care susţinea că imaginea este un fals, reprezentînd o fotografie „în oglindă” a unei sculpturi în lemn de Cullot Valera, ce se găsea în Sanctuarul Iubirii Milostive din Collevalenza, situat în Perugia. De asemenea, o altă înregistrare efectuată de Ernetti, transcrierea Thyestes, tragedia pierdută a lui Quintus Ennius, prezentată la Roma în anul 169 î.H., a fost considerată „inconsistentă ca limbaj” de către Katherine Owen Eldred, expertă în clasicism la Universitatea Princeton.
In pofida comentariilor belicoase din unele ziare şi chiar din interiorul Bisericii Catolice, padre Ernetti i-a mărturisit prietenului său François Brune că, printre altele, a reuşit să reproducă optic şi acustic Cina cea de taină şi să reconstituie supliciul prin care a trecut Iisus înainte de crucificare, în acest caz existînd nişte diferenţe semnificative faţă de varianta oficială.

Erau justificate aceste reacţii dure, în condiţiile în care, despre invenţia lui Ernetti, tot mass-media a aflat că a făcut poliţiei servicii inestimabile şi că o parte a înregistrărilor din trecut au fost vizionate de Papa Pius al XII-lea, preşedintele republicii, membri ai Academiei Papale şi alţi reprezentanţi de frunte ai vieţii spirituale?
Era capabil blajinul călugăr (care nici nu s-a obosit prea mult să răspundă detractorilor săi) de falsuri grosolane? In afară de dorinţa de a reînvia interesul pentru creştinism, nu cred că părintele Ernetti ar fi riscat să-şi creeze o aură negativă, propagînd neadevăruri care, în ultimă instanţă, ar fi afectat şi imaginea Bisericii Catolice.
Mai curînd, toată această campanie pentru discreditarea sa, orchestrată, de fapt, pentru obţinerea informaţiilor de substanţă despre cronovizor, l-au făcut să conştientizeze importanţa mult prea „fierbinte” a creaţiei sale, care, ajunsă pe mîini străine, s-ar fi putut transforma într-un real coşmar al speciei umane. Da, pentru necesităţile de cunoaştere ale omenirii, „cronovizorul” s-ar fi dovedit extrem de preţios: să poţi vedea „filmul” construirii piramidelor, să pătrunzi în Biblioteca din Alexandria înainte de a fi incendiată sau să poţi afla cînd, cum şi de către cine… a fost sădită sămînţa vieţii pe Pămînt.
Ce fabulos cîştig ar fi fost pentru ştiinţă şi, cu certitudine, la astfel de utilizări ale „cronovizorului” s-a gîndit umanistul părinte Ernetti. A fost însă nevoit să înţeleagă şi realitatea crudă, hîdă şi murdară a lumii în care trăim: folosită de creierele bolnave ale celor însetaţi exclusiv de putere, „ma­şina timpului” însemna un teribil instrument de şantaj, dar şi o ameninţare odioa­să pentru pacea şi echilibrul lumii. Cu un decalaj minor de timp, s-ar fi putut înregistra, negocia şi/sau comercializa toate strategiile elaborate la Kremlin, Casa Albă sau în orice altă citadelă politică a lumii. Dintr-un instrument dedicat cunoaşterii, „cronovizorul” şi-ar fi adus o contribuiţie decisivă la desfiinţarea noţiunii de secret de stat, militar, industrial, privat etc. şi la anularea conceptului de libertate!
Călugărul Pellegrino Ernetti a murit în anul 1994, iar despre aparatul său se spune că ar fi fost demontat şi depozitat la Vatican, fiind extrem de bine păzit.
Sper totuşi că enigmaticul „cronovizor” mai există, că mai funcţionează şi că aceia care acum valorifică trecutul se gîndesc doar la… un viitor luminos şi benefic pentru întreaga umanitate.

sursa: http://lumeamisterelor.com/

Advertisements

About nodulgordian

http://www.nodulgordian.ro http://www.intunel.com http://www.bioeconomie.ro

Posted on November 6, 2014, in Mistere, Stiinta si Tehnologie and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: