Manuscrisul lui Albert Einstein din Ierusalim


O descoperire uimitoare a fost facuta la Ierusalim, unde s-a gasit un manuscris pierdut al lui Albert Einstein. Acesta dezvaluie o noua teorie privind formarea Universului, alternativa a Big Bang-ului.

Manuscrisul a fost descoperit in Arhivele Albert Einstein din Ierusalim, el fiind trecut cu vederea multi ani, dupa ce expertii l-au catalogat gresit, potrivit IB Times.

Acesta a fost neobservat vreme de zeci de ani, conform revistei Nature. A fost scris de catre Albert Einstein in timpul unei calatorii in California, din anul 1931.

Celebrul fizician Albert Einstein a sugerat o teorie alternativa la Big Bang, in care a sustinut ca Universul se extinde in mod constant si va continua sa faca acest lucru intotdeauna.

Einstein a fost convins de expansiunea Universului

Manuscrisul arata cum Einstein a descris o idee despre formarea Universului. “Pentru ca densitatea sa ramana constanta, noi particule ale materiei trebuie sa se formeze in mod continuu”, a spus Einstein.

Simon Mitton, un istoric de la Universitatea Cambridge, a declarat ca a ramas socat atunci cand si-a dat seama ce reprezenta manuscrisul. El spune ca acesta arata ca astrofizicianul britanic Fred Hoyle, care a prezentat o teorie similara despre Univers, 20 de ani mai tarziu, nu a fost radical, asa cum se crezuse anterior.

Hoyle a sustinut ca spatiul s-ar putea extinde in continuare, vesnic, pastrandu-si densitatea aproape constanta. Teoria lui Hoyle a fost in cele din urma exclusa de fizicieni, dar stiind ca Einstein a venit cu o idee similara, i-ar fi dat mai multa credibilitate.
Cercetatorii cred ca manuscrisul lui Einstein descoperit a fost “un proiect neprelucrat” creat “intr-o stare emotionala si bazat pe o idee ingenioasa, dar care a fost abandonat”.

Descoperirea manuscrisului si a acestei teorii dovedeste ca “Einstein nu a fost complet convins de Big Bang“, a spus Helge Kragh, istoric la Universitatea Aarhus din Danemarca. “Ceea ce arata manuscrisul este ca, de atunci, el a acceptat idea expansiunii spatiului”, a adaugat Kragh.

Advertisements

Posted on August 18, 2014, in Curiozitati, Mistere, Stiinta si Tehnologie and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: