Un asteroid se indreapta spre Pamant !


Noi informatii de la NASA ne spun ca un asteroid de marimea celui care a zguduit Uralii nu cu mult timp in urma se indreapta spre Pamant si este deja considerat o posibila amenintare penru planeta.

Oficiul agentiei spatiale New-Earth Object Program descrie asteroidul ca fiind unul mic. Numit 2011 MD,asteroidul va trece pe 1octombie la 12 000 km deasupra suprafetei Pamantului in sudul Oceanului Atlantic, dar specialistii ne spun ca putem sta linistiti. Desi se va apropia destul de mult nu este un recordur de distanța. La inceputul acestui an, un asteroid mic a zburat mai aproape ajungand la 3400 mile (5500 km).

Din cele peste 8.000 de obiecte din apropierea Pamantului care au fost descoperite pana in prezent, in jur de 1236 au fost desemnate ca asteroizi potențial periculosi. Acest ultim asteroid masoara intre 15 si 20 metri lungime si a fost descoperit in aceasta saptamana cu ajutorul telescoapelor din New Mexico. Oamenii de stiinta spun ca asteroizii de aceasta dimensiune au mai circulat in jurul Pamantului in trecut, cam la fiecare șase ani se intampla un eveniment asemanator. Asteroidul va fi pentru un timp scurt destul de luminos iar cu siguranta telescoapele de dimensiuni medii vor fi capabile sa-l surprinda.

Advertisements

About nodulgordian

http://www.nodulgordian.ro http://www.intunel.com http://www.bioeconomie.ro

Posted on September 30, 2013, in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: