Arecibo E.T. Mesaj in 2002


Observatorul Arecibo se află în Puerto Rico, stat asociat SUA, situat între nord-estul Mării Caraibelor şi Republica Dominicană. Acesta a fost dat în folosinţă la 1 noiembrie 1963 şi este singurul radiotelescop din lume ce utilizează o singură antenă, care este instalată într-o vale, are un diametru de 305 metri şi foloseşte mişcarea de rotaţie a Pămîntului, identificarea obiectelor cosmice făcîndu-se prin analizoarele instalate la 150 de metri deasupra antenei. In anul 1974, observatorului i s-au făcut modernizări, i s-au instalat un transmiţător de înaltă frecvenţă şi un nou reflector. Cu această ocazie s-a hotărît să se transmită în cosmos şi un mesaj, mai mult pentru a demonstra funcţionalitatea noilor instalaţii, decît în speranţa că-l va recepţiona cineva sau, cu atît mai puţin, că va şi răspunde. Textul, transmis pe 16 noiem­brie 1974, a fost perforat pe o cartelă, a cuprins 1679 de cifre binare, aşezate în 73 de rînduri şi 23 de coloane
(foto 1), emisia făcîndu-se pe frecvenţa de 2380 MHz. Cum era şi normal, ţinta mesajului trebuia să fie un roi stelar, în care ar fi posibil să existe alte inteligenţe. A fost ales Marele Cluster Hercules, sau M 13 (Messier 13), cunoscut şi ca NGC 6205. Acesta are venerabila vîrstă de 12 miliarde de ani, cuprinde peste 500.000 de „sori” ca al nostru, are un diametru de 100 de ani-lumină şi se află la o distanţă de 25.000 de ani-lumină de noi. Altfel spus, semnalul trimis de noi va ajunge acolo în anul 26.974 şi, dacă cineva ne va răspunde imediat, vom primi răspunsul în anul… 51.974. „Scrisoarea” noastră către alte lumi cuprindea următoarele şapte informaţii: numerele de la 1 la 10, numerele atomice ale elementelor hidrogen, carbon, azot, oxigen şi fosfor (care intră în structura ADN-ului uman), formulele pentru zaharuri şi bazele din nucleotidele ADN, numărul de nucleotide din ADN şi graficul dublului helix din ADN, desenul unui om de înălţime medie şi populaţia Pămîntului, graficul Sistemului Solar şi desenul radiotelescopului de la Arecibo. Aceste precizări sînt importante pentru ceea ce va urma, întrucît, deşi nimeni nu se aştepta, ceva totuşi s-a întîmplat.
Observatorul Chilbolton se află lîngă Wherwell, Hamp­shire, Marea Britanie, şi este amplasat în mijlocul unor întinse culturi de păioase, la cîteva mii de kilometri de Arecibo, Puerto Rico. Marţi, 14 august 2001, Steve Alexander, un fotograf care studiază de peste 20 de ani cercurile din lanuri, a fotografiat de la bordul unui avion un desen bizar, realizat prin culcarea spicelor. Mai tîrziu s-a văzut că unele dintre acestea erau chiar împletite între ele. Desenul reprezenta o faţă umană şi avea o suprafaţă de 160×180 de metri pătraţi. Cîteva zile mai tîrziu, pe 20 august 2001, lîngă primul desen a apărut un al doilea, reprezentînd un fel de cartelă binară, cu dimensiunile de 200×85 de metri pătraţi. Orice ipoteză de farsă era exclusă, era vorba de suprafeţe mari, 28.800, respectiv 17.000 de metri pătraţi, iar în nopţile precedente plouase.

 arecibo
Paul Vigay, directorul Centrului Independent de Cercetare a Fenomenelor Inexplicabile, de la Southsea Hampshire, a recunoscut imediat asemănarea izbitoare dintre „cartela” din lanul de grîu şi cea cu mesajul transmis în urmă cu 27 de ani de la Arecibo (foto 2). Analizînd diferenţele între cele două cartele, Paul Vingay a spus, printre altele, că „desenul” indică un sistem solar cu trei sau cinci planete.
Este posibil să însemne şi faptul că a cincea planetă are trei sateliţi. Deci, ni se indică locul de unde a venit comunicarea. Comparînd datele de pe cartela binară de la Arecibo cu de­senul din lanul din Anglia, specialistul a spus că există nişte diferenţe făcute intenţionat, prin care ni se comunică faptul că autorii mesajului fac parte dintr-o lume diferită de a noastră. In cartela de la Arecibo, cele cinci elemente, hidrogen, azot, carbon, oxigen şi fosfor, au fost cifrate pe cinci coloane. In „textul” de la Chilbolton, apar şase coloane, între oxigen şi fosfor fiind introdus un grup de cifre în plus, anume 0111, care, în sistem binar, înseamnă 14. Dar 14 este numărul atomic al siliciului! Aceasta poate însemna că forma de viaţă de unde vine mesajul are la bază siliciul şi nu carbonul, ca la noi. Este aceasta o aberaţie? Nu. Se consideră că, în Univers, după formele de viaţă bazate pe carbon, variantele următoare pot fi viaţa bazată pe siliciu, în special pe planetele cu o temperatură mare, şi cea bazată pe amoniac. Dar pentru că noi avem un singur reper pe care îl ştim, şi anume viaţa terestră, există posibilitatea ca viaţa să apară şi în alte condiţii.
Ştiinţa umană în acest domeniu a fost serios zdruncinată chiar în 2010, cînd pe propria noastră planetă a fost descoperită o nouă formă de viaţă, bacteria GFAJ – 1, din familia Halomonadaceae A Gammaproteo Bacteria. Aceasta, spre deosebire de tot ce cunoaştem noi pînă acum pe Pămînt, se hrăneşte cu arsenic, o otravă extrem de puternică. „Definiţia vieţii tocmai s-a extins”, a afirmat Ed Weiller, cercetător la Science Mission Directorate de la NASA. Deşi a apărut la Chilbolton, în Anglia, mesajul despre care am vorbit a intrat în literatura de specialitate ca „Răspunsul Arecibo”. Şi acesta nu a fost singurul mesaj primit din alte lumi.

sursa: http://www.lumeamisterelor.com/rubrici/enigme-extraterestre/mesaje-din-alte-lumi/

intunel.com

Advertisements

About nodulgordian

http://www.nodulgordian.ro http://www.intunel.com http://www.bioeconomie.ro

Posted on July 24, 2013, in Extraterestrii and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 7 Comments.

 1. Daca pui filmulete straine , pune si o subtitrare , nu toata lumea stie engleza.

  Like

 2. Extraterestrii NU sunt DE LA dUMNEZEUL NOSTRU YAHWEH ! El spune : sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra ! Ceva repici ?

  Like

 3. Poate ca Dumnezeul Nostru nu este YAHWEH, nu putem exclude nimic, asta e sigur. Dar as avea o distinctie de facut intre Dumnezeu si Creatorii nostri. Si desigur, pentru a putea face aceasta distinctie trebuie sa ne definim ce intelegem prin Dumnezeu.

  Like

 1. Pingback: 1977 – Un mesaj extraterestru intrerupe emisia TV | In Tunel

 2. Pingback: De vorba cu extraterestrii | In Tunel

 3. Pingback: SOCANT! INTERVIU CU UN EXTRATERESTRU DIN VIITOR IN AREA 51 | InTunel.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: